Alla inlägg den 3 augusti 2022

Av Asso Benaddi - 3 augusti 2022 15:24

Läs också tidigare inläggen: 

Från februari 22:

Nonsens departementen.

Dans på rosor av ris.

Man eller kviman, talman eller talkviman.

En riksdagsledamot i skogen är bättre än 10 i riksdagen.

Yttrandefryheten och LVU.

Ibland är vissa ekonomer ute och cyklar..Mars 22.

En gång pensionär alltid panksionär: Juni 22. 

 

Prispartiets symbol.

Din åsikt är viktig. Mina förslag:

 

1.En potta.            

Den sparar på spolarvattnet.

Innehållet som full är ofta miljövänligt, kan vara bra för kompostjord och kan innehålla överskott av mineraler och vitaminer som de vattenlösliga. Vissa djur får till exempel B12 vitaminet endast från köttätarens avföring. Att dela med sig av livsviktigt bajs till dessa djur är ett sätt att vara riktig djurvän.

Pottan är billig och priset märks inte särskilt i en panktionärs plånbok.  Dessutom kan prispartiet begära att köpa potta momsfritt och att ansöka för medlemmarna en särskilt extratillägg för pottan. En pottfest kan lätt ordnas.

Vi människor, vi har det gemensamma och det naturliga behovet av en potta redan från babydomen och kan spara den eller låna ut den tills  vi behöver den vid ålderdomen. Och det är skitklokt att ha den alltid synlig, för den påminner oss om vår natur. Den visar också oss att vi är lika och inte är mer värda än andra.

Ur ett helhetsbajsperspektiv dvs vad gäller lukt, färg och konsistens och att vi hela tiden bär på en mängd av den varan, varsomhelst vi befinner oss, i riksdagen, i ett slott, i en hydda ,i en kyrka, i ett regeringsmöte så har vi ingen anledning att känna att vi tillhör en överlägsen ras och att de andra är mindre värda än oss och att vi har mer rättigheter än dem. 


Med denna symbol plus den reform jag här föreslår av hela det rigida  valsystemet kan vi tillsammans skriva ett stycke politisk historia som vi alla har nytta av i framtiden.   


Vad händer om vi röstar blankt för att visa att vi inte låter oss luras i fyra år till och att vi inte är naiva som de tror vi är. Ett arabiskt ordspråk säger: En klok människa blir inte biten (av en orm: la yoldagho marratain) två gånger. Röstar vi på en ny och knapp majoritet så kan det bli mer kaos och de nya makthavarna driver en politik som sabbar allt som har gjorts tidigare av andra makthavande och karusellen är igång igen och folket särskilt pensionärer, ungdomar och kvinnor blir på nytt frustrerade under 4 år till. Det är ett scenario som bygger på decennier av kortsiktig, instabil och många gånger irrationell enkelspårig politik.         

2.   Ett filter: För att  filtrera bort partimotståndarnas pratgoja  och tomma löften.

3.   En parentes: Alla pensionärer är tvungna att öppna sin livsviktiga parentes och ommöblera sina vardagar för att leva den kortare delen av sitt liv i värdighet och utan trackaserier från politikerna och söksök-dettan-och-dittan myndigheter. En del av dem kan behöva kunskaper om vad som väntar dem efter att de har ätit sin sista potatis. I islam t. ex. har de något gott att bita i form av sanningar de inte kan hitta någonannanstans. Lästips: Sannislam. bloggplatsen.

4.   Varningstriangel. Faror är många och kan dyka upp närsomhelst och varsomhelst. Minska riskerna kan vara lösningen.  Rejäla stödåtgärder och solidaritet med de utsatta människorna kan bli ett måste.Triangeln kan visa vägen att fly ifrån.

Om dessa symboler inte räcker så är prispartiet öppet för fler förslag att diskutera innan någon av dem väljes. PPP hurra!!! PPPhurra!!! PPPhurra!!! Det pålitliga prispartiet hurra !!! 

Pensionärerna har svårt att handla för 13500 kr för att få köpa en kyckling för ett "normalt pris". Coop har som tröst en festtisdag under vilken de kan få hela 5% rabbat. De ibland väntar på tisdag för att invadera Coop.  

     

 Pensionärer behöver ofta drömma för att lura sig bort ifrån vardagen. Min bild här har en terapeutisk effekt. Tänk på att du är på en kamel och vandrar i öknen och ta emot Dvitamin bland annat gratis.  

Ovido - Quiz & Flashcards