Direktlänk till inlägg 21 augusti 2022

Högkonjunktur på råttfällor med många lockbeten

Av Asso Benaddi - 21 augusti 2022 16:54

Hög konjunktur på ”råttfällor”, lockbeten är många.

 

De flesta är tillverkade i moderaternas och liberalernas hemliga lokaler. Nu översvämmar de gator och torg, för de har finansierats av ”generösa” kapitalister. Om du inte aktar dig noga så kan du lätt dras in i fällan den 11 september.

Fällorna har olika namn:

En heter, håll i hatten: Ett Göteborg som arbetar.

En annan heter: Nu får vi Sverige på ordning, dvs simsalabim är allt i ordning. När fällan har fångat bytet, blir Sverige som väntat en ärtsoppamonarkisk bananrepublik. Redan nu är Sverige inte Sverige. Det genuina, kloka och framgångsrika Sverige vi har byggt upp är nu med i följa-Johns EU liga, först med inträde i EU och öppnandet av landet för allt som förstör den stolta svenskheten och sedan nu med iver att bli en NATO medlem. Sverige blir irreversibelt mer beroende än någonsin av andra länders klumppolitik. Liberalerna och moderaterna håller hårt i piskan så att hela folket utnyttjas maximalt av hänsynslösa kapitalister och ingen glugg lämnas öppen för sociala reformer. Ser vi på deras ”råttfällor” så vet vi att de är efter folkets förtroende genom idéfixering på jobben utan hänsyn till några sociala reformer. De, naivt nog,  likställer jobben med det diffusa ordet ”Ordningen” i hela i Göteborg och i Sverige. Ingenting substansiellt trovärdigt och relevant om pensionärer, ingenting om vården ingenting om skolan som är vitala områden som de har totalt förstört på grund av de vilda och råa privatiseringarna under Reinfeldts socialt katastrofala maktperiod (läs Reinfeldts effekt och andra böcker från Ordfront bl a.)

Sverige behöver en stabil och välgrundad politik som mobiliserar alla tänkbara resurser på ett vettigt sätt och där minoriteterna är med och samarbetar mot gemensamma mål. För att alla ska vara med så krävs en ny vision, ett helhetsperspektiv och en analys av vad som just nu händer och de faror och risker som befaras hota vår välfärd som redan nu är en historia.

Prispartiet har de behövda kunskaperna och de rationella metoderna som behövs. En annan följd av den anarkiska och blinda kapitalismen är inflationen och överproduktion av skräp och överkonsumtion av onödiga och miljöfarliga produkter. Och allt detta leder till tappad kontroll över situationen, ökade kroniska sjukdomar, frustration, kriminalitet, depressioner och även självmord. Jag målar inte en pessimistisk bild, exakt liknande situation har hänt 1929-30. Det som är nytt är att klimatet är irreversibelt förstört. Desperata beslut och felaktiga slutsatser om klimatkrisen som de höga dieseloljepriserna har ingen effekt än att selektivt djävlas med dieselbilägare, som inte har råd att köpa en ny bil.

Året 1970 studerade jag klimatologi: DEA dvs Diplome d´Etude Appronfondie inom Phil kand i historia och geografi på franska. Professorn De Lonay gav mig tre kursböcker som jag har kvar.

1 Introduction ā l´étude scientifique du climat. 2. Précis de climatologie (presses universitaires francaises) och en då välkänd amerikansk bok från 1961. The Earth´s problem climates av Glenn T. Trewartha. Böcker som är fortfarande aktuella.

Enligt dem är luften vi andas in cirkulerar hela tiden och våra skogar som täcker 75 % av ytan gör ett luftreningsjobb utan lik på hela planeten. Rekord ökat diesel pris onödigt höjer jordbruks och transports kostnader  och äventyrar den svenska konkurrenskraften mot länder som har lägre priser. Och detta är dumt.Slutligen hävdar jag att påståendet att avgaser från dieselbilar förorenar luften vi andas in är lika logiskt som att påstå att avgasutsläppen, både de tonande och de tonlösa, från politikernas tjocktarmar är en direkt orsak till skogsbränder i Sydeuropa.    

 

  

Den bilden hade jag i Aftonbladet på åttiotalet om den vilda och hänsynslösa kapitalismen som inte ger arbetarna vad de tjänar och förtjänar. Bilden är högaktuell med den tsunami av privatiseringar och deras katastrofala effekt med försämringar, särskilt i vården och skolans sektorer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Asso Benaddi - Lördag 9 mars 11:48

Alliansfrihets hjältinna har gått i grav Den 7 mars 2024 har ett kriminellt gäng,jag kallar Trots-Trots med ett Tidö skott dödat allas Hjärtinna Hjältinna som fyllde mer än 220 år. SVT dvs  Sveriges Vardags Trams har rapporterat om den stora händel...

Av Asso Benaddi - Torsdag 22 feb 14:11

  Allvarligt akut Det svenska folket måste reagera snabbt, effektivt och demokratiskt innan det blir katastrof för hela landet. De politikerna som erövrat makten, gjorde det med fusk. Här är reformen som krävs och nu. Ansökan om Natosmedlem...

Av Asso Benaddi - Söndag 28 jan 22:32

      Bilder jag har skapat i början på 1990 talet. Flugan Sverige som närmar sig spindeln EU. Vad EU har gjort med Sverige vet alla nu. Makten och politiken har i stort sätt flyttats bort till den oorganisation. Ju fler kockar desto sämre...

Av Asso Benaddi - 22 maj 2023 11:13

Vad är en dumhet, hur en dumhet kan defineras. Det krävs klokhet för att förstå vad en dumhet är. Ordet kan tyckas vara självklart. I synerhet i detta fall för att alla har en lång erfarenhet av dumheter. Speciellt politiker. Det är därför som dumhet...

Av Asso Benaddi - 8 mars 2023 22:06

  Här är ett brev från den ansvarige för 1 till 7 lärareutbildningen. Tidigare, året 1981, hade jag en speciell utbildning från Uppsala universitetet i pedagogik för tidigare lärareutbildade kandidater, plus forskningsprocessen 1 och 2. Den svens...

Ovido - Quiz & Flashcards